“Și atunci mi se întâmplă să ies noaptea să pictez stele”…#Visăm. La doi pași de VAN GOGH, la o încheietură a mâinii de FW

În cămașă din blugi și fustă cu volane – o combinatie teoretic atipică, traversând mall-ul nostru cel de toate zilele, m-am pomenit – cu scop desigur (scopul fiind acela de a vă povesti, nu neapărat acela de a fi pe coama valului glossy:) visând într-o postură van gogh-iana la floarea soarelui.

Care este legătura tipică dintre toate acestea? Și cum poți “nimeri” în mijlocul  culorilor vibrante, bogate, cu pasteluri delicate, alături de…o declarație despre viața în sine, cu sensibilitatea și angoasele ei? Și de ce HOMMAGE à VINCENT VAN GOGH?

Prea multe întrebări și desigur prea multe metafore pentru a vă expune un eveniment de lifestyle. Dar…Eveniment monden, ori nu, în toată această “chestiune” mi se pare interesantă ideea asocierii lui Vincent Willem van Gogh cu  Frey Wille – usually branded as FREYWILLE.

Desigur, culorile îndrăznețe, stilul liber al artistului sunt surprinse de brandul menționat – cu magazin tocmai deschis în mall, la Băneasa (oricât ar suna de autohton), prin puternice nuanțe încorporate în email (email nu e-mail :)), totul cu  efect vizual tridimensional.

Creațiile artiștilor casei (căci da, avem și așa ceva), aduc inspirația în pragul…inspirației (by the way, multitudinea de nuanțe de albastru ale cerului lui Van Gogh este armonizată cu delicatele tușe din setul Éternité…). Nu în ultimul rând, contează și orele de creație ale artizanilor brandului, oglindite în măiestrie. 

 

 

 

 

 

 

De fapt, trei dintre capodoperele artistului au fost alese ca sursă de inspirație pentru a crea bijuterii: „Ramuri de migdal înflorit”, „Noaptea înstelată” și „Floarea soarelui”. Iar artiștii s-au inspirat din lucrările geniului pentru a crea: „L’Amandier“ –  cele două seturi au ca inspirație tabloul „Ramuri de migdal înflorit”, „Éternité” – setul are ca sursă de inspirație celebrul tablou „Noapte înstelată”, „Fleur d’Or Jour” – setul este inspirat de tabloul „Floarea soarelui”.

Culorile și obiectele menționate se perindă în jurul “Noapții înstelate” a lui Van Gogh. Se știe foarte bine “predilecția” artistului pentru floarea soarelui, dar această lucrare – “Noapte înstelată”, aparține perioadei în care acesta se afla în azilul din Saint Remy. Lucrarea vine, de fapt,  dintr-o perioadă în care Van Gogh își pierduse credința, dar scria că mai simte “o groaznică nevoie de – oare pot spune cuvântul – religie. Și atunci mi se întâmplă să ies noaptea să pictez stele”… 

 

 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s