PALATELE ŢIGĂNEŞTI din România au ajuns subiect de carte

Palat3“Un album care încearcă să surprindă esenţialul din arhitectura practicată de rromii avuți pe teritoriul României”!

Aşa sintetizează prefața albumul de 200 de pagini, bilingv (textele sunt în română și engleză), cu fotografii şi grafică surprinzătoare, care se numeşte „Kastello. Palate ale rromilor din România” (Editura Igloo).

Deşi albumul a fost lansat pe piaţa românească în 2008, puţini sunt cei care mai ştiu de existenţa lui. La lansare s-a subliniat că inedita apariţie documentează fotografic realităţile surprinse în teren, care sunt comentate de personalităţi din mai multe domenii: antropologie, sociologie, psihologie şi arhitectură, iar unele dintre eseuri sunt semnate de cercetători de etnie rromă.

Descrieri şi eseuri

„Kastello. Palate ale rromilor din Romania” face parte din colecţia igloopatrimoniu, şi este împărțit în trei capitole mari (exceptând prefața), care abordează arhitectura palatelor rromilor din sudul, estul și vestul țării, respectiv, și încă un capitol, mai scurt, despre zona Sibiului. Fiecare capitol conține două eseuri (unul singur în cazul secțiunii despre Sibiu) însoțite de zeci de fotografii care surprind străzi, interioare, exterioare, detalii.

Leave a comment