,NU MAI VOIAM SĂ TRĂIESC!”. Mărturisirile unei cântăreţe CELEBRE care a ajuns din „copil al străzii” VIP

ShaniaTwain_1a243c481cAutor: Roxana Roseti

Este celebră, frumoasă şi multă lume apreciază încă melodiile ei. Dar puţini sunt cei care ştiu că viaţa nu i-a stat pe roze întotdeauna.

După sfârşitul casniciei sale, în 2008, Shania Twain a fost devastată, însă, cu trecerea timpului, a reuşit să devină o femeie mai puternică. ,,Nu mai vroiam să trăiesc!”, a declarat ea în 2011 la show-ul lui Oprah Winfrey.

După mulţi ani de la nefericitul deznodământ al căsniciei care a durat 14 ani, ea spune că experienţa a fost un lucru extrem de pozitiv. ,,Aveam nevoie să mă trezesc la realitate!”, a adăaugat Shania.

Shania a făcut multă vreme eforturi pentru a îşi recăpăta vocea, după o absenţă destul de lungă de pe scenă. Totul s-a întâmplat după ce a consultat un medic în Nashville pentru a-şi verifica corzile vocale şi a descoperit că sufera de o afecţiune numita disfonie.

Nu exista suficientă mâncare pentru familie

“Am devenit vedetă, dar credeţi-mă că problemele din copilărie şi din adolescenţă m-au ajutat să trec mai uşor peste problemele de mai târziu din viaţa personală”, spune de fiecare dată Shania când îşi aduce aminte de trecutul ei.

Pe numele adevărat Regina Eileen Edwards, Shania s-a născut în oraşul Windsor din Ontario, şi a crescut într-o familie săracă.

Când avea doar doi ani, părinţii săi au divorţat, iar micuţa Shania s-a mutat împreună cu mama sa într-un orăşel pe nume Timmings (tot din Ontario). Între timp s-a ales cu un tată vitreg şi cu familia acestuia, respectiv cei cinci copii dintr-o căsătorie anterioară. “Nu exista niciodată suficientă mâncare pentru ca întreaga familie să se sature”, va mărturisi Shania mai târziu.

Muncea pe unde putea

În timp ce tatăl vitreg muncea pe unde apuca pentru a asigura copiilor o masă caldă, mama îi ducea până in Toronto pentru a manca la cantina socială, deoarece îi era teamă să anunţe autorităţile că are nevoie de ajutor, tocmai pentru a nu se destrăma familia.

Crescând şi înţelegând greutăţile prin care treceau părinţii săi, Shania a început să muncească pe unde putea pentru a aduce un ban în plus în casă.

Astfel, la vârsta de doar opt ani Shania cânta pe unde apuca pentru că marea sa pasiune era muzica. În baruri, la evenimente mondene, la slujba de la biserică şi unde era nevoie, Shania era prezentă şi încânta publicul cu vocea sa. “Serveam şi la mese în diferite baruri şi spre dimineaţă cântam puţinilor clienţi care mai erau pentru câţiva bănuţi în plus”, îşi aminteşte solista într-un interviu vremurile grele ale copilăriei şi adolescenţei. “Aduceam nişte bani în casă şi îmi ajutam părinţii. De cele mai multe ori uram să merg noapte de noapte în baruri unde erau numai beţivi pentru a cânta, însă pasiunea pentru muzică era atât de mare încât mă ajuta să trec peste tot!”.

Adolescenta îşi petrecea foarte mult timp închisă în camera sa şi mereu încerca să compună cât mai multe cântece, pe care le cânta apoi în baruri. La vârsta de 15 ani, Shania a început să muncească alături de tatăl său vitreg la afacerea de familie pe care acesta a pornit-o şi unde a angajat mai bine de 75 de oameni. Zi de zi tânăra parcurgea kilometri intregi pentru a ajunge la fabrică şi acolo muncea din greu deoarece era dificil pentru un copil sa muncească cot la cot cu nişte adulţi.

A îndurat tot ce i se întâmpla

Shania a fost un copil puternic şi a îndurat tot ce i se întâmpla: “Mereu visa la momentul în care va sta doar cu căţelul ei şi cu chitara în pădure, compunând cântece. Acest aspect nu a fost însă posibil atunci deoarece la finele liceului tânăra a fost trimisă de către părinţii săi în Toronto pentru a studia muzica şi pentru a-şi clădi o carieră în domeniu.

La un timp foarte scurt după ce s-a stabilit în Toronto ea a primit nefericita veste că părinţii săi au decedat într-un accident de maşină. O astfel de tragedie a făcut ca tânăra să se întoarcă acasă şi să se ocupe de înmormântarea părinţilor. Shania s-a obişnuit cu gândul că locul ei nu este la Toronto, ci în Timmings, însă nu a încetat o clipă să se gândească la marea sa pasiune, muzica. Iar marea ei pasiune a ieşit victorioasă în cele din urmă.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s