S-a născut şi a murit în anii MARILOR CUTREMURE. EDITH PIAF a României, tragicul ei DESTIN

doina_badea_bd916d5f17O voce de aur din anii ’60-’70. Supranumită şi Edith Piaf a României: Doina Badea. Destinul acestei cântăreţe de excepţie a stat sub semnul…cutremurului: s-a născut în 1940, an în care România a fost zguduită de un puternic seism, şi s-a stins pe 4 martie 1977, în dezastrul care a luat şi alte vieţi de artişti români.

Doina Badea (6 ianuarie 1940, Craiova – 4 martie 1977, București) a absolvit Școala Populară de Artă din Craiova și imediat a început colaborarea cu Corul Filarmonicii de Stat «Oltenia», cu care a avut mai multe turnee și spectacole. A colaborat cu teatre muzicale și de revistă din țară. A debutat în 1960, pe scena teatrului din Deva. Succesul ei depășise graniţele României. Vocea ei gravă, deosebită, a însemnat mult pentru peisajul muzical românesc, remarcându-se la concursurile internaţionale. Moartea Doinei Badea în timpul cutremurului din ’77 a fost o dramă: alături de ea şi-a pierdut viata întreaga ei familie. Avea 37 de ani, un soţ pe care îl adora, doi copii frumoşi, şi tocmai se mutase în casă nouă.

Au identificat-o după o mână

„Din câte ştiu, ea pleca la spectacol şi ajungând la parter, punând piciorul pe trotuar, a pornit cutremurul. A realizat că e un cutremur puternic şi s-a întors, ca orice mama. Nu a mai ajuns acolo…”, povestea nu demult solista Angela Similea într-o emisiune TV.
Au fost găsiţi separat: tatăl cu cei doi copii, iar pe ea au identificat-o după…o mână. De fapt, după inelul de la mâna a fost recunoscută… Şi-a dorit foarte mult să fie mamă, i-a avut până la urmă pe cei doi băieţi, dar ei s-au stins odată cu ea.
În acelaşi bloc în care şi-a pierdut viaţa cântăreaţa Doina Badea, şi-au pierdut vieţile şi Toma Caragiu, şi Alexandru Bocăneţ.
Au rămas în urma ei şlagăre deosebite, care nu pot intra uşor în negura timpului. Vocea ei a fost şi a rămas un fenomen.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s