Îndeplinește-ți visul, cu un tiramisu! :)

Titlul ar fi putut fi „Profesoara de tiramisu” – recunosc că aceasta a fost prima  opțiune. Poate banală. Iar fraza de mai sus îmi cânta prin minte precum o melodie italiană. După ce am participat la o lecție nu de făcut un desert faimos, ci o lecție de frumos așa a ieșit titlul.

Desigur nu sună tot atât de flamboaiant precum arată toată „situația”. Iar situația este următoarea, așezată în pagină precum o rețetă – mică, dar cu substanță:

Se ia un fost bancher – Dana Toma și se trece într-o porție de pasiune.

Se pune totul într-un vas larg numit viața și se lasă la însiropat cu multă dragoste de frumos, gastronomie și, de ce nu, oameni.

La sfârșit se poate exclama “Sunt o dulce”. 

Dana Toma a început de câțiva ani să facă (e puțin spus) cupcakes, biscuiţi, macarons şi torturi. De fapt mai multe, dar dacă vreți să aflați vă puteți înscrie la unele dintre “atelierele” ei – am pus ateliere între ghilimele deoarece totul este mai mult decât un curs, e o poveste de viață, o inițiere, o întâlnire pozitivă a oamenilor cu gusturile, a oamenilor cu oamenii înainte și după desert! Și denumirea unei asemenea întâlniri de data recentă rezumă totul: “Tiramisu with a twist of magic”. Ce s-a întâmplat mai exact: Secretele unui desert fabulos au fost “disecate”; Am învățat despre indulcitori, cafea, pișcoturi, creme și bezele, toate într-un atelier 100% hands on; Au fost preparate tiramisu, fiecare cu personalitatea distinctă a “făcătorului“ – priceput, ori mai puțin priceput. 

Ideea e că, la final, am plecat cu o briză mediteraneeană așternută în privire, cu fraza din titlu umblându-mi prin minte și cu halucinant de pozitiva stare că la vita e bella…Realitatea e, că numai unui om ca mine, complet antibucătărie și afon în ale gătitului i se putea întâmpla așa ceva. Nici nu știu: calitățile de ce nu de speaker ale Danielei Toma au fost de vină, sau arta – pe bune, de a expune de la propria experiență de viață, până la dinamica borcanului destinat înfățișării magicului tiramisu și prafului de stele!

Pentru alte detalii – deși iar e puțin spus, există workshop-ul “Sunt o Dulce” (implicit de-ale casei: comenzi & livrări) al Danei Toma, plus interviurile ei în presa scrisă și la televiziuni. Pentru toate celelalte – adică cele de mai sus există blogul meu J. Cam atât deocamdată. Keep your dreams alive! 😉

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s