Palatul Odeon, între melanjul de istorie și maniera luxoasă!

Când…a  crescut un palat pe malul Dâmboviței? Mai demult, dar acum e vremea lui! 

Este situat în zona Timpuri Noi, fiind totuși departe de zgomotul orașului, pe malul Dâmboviței (Splaiul Unirii 162). Un monument arhitectural construit la 1869, după planurile arhitectului francez, Alexis Godillot.

De fapt, construit în “Livada de duzi”, locul din mahalaua Mandravela unde, în 1913, s-a născut Maria Tănase. Godillot a mai proiectat, între altele, Hala din Piața Amzei în 1872, Hala Ghica și Hala Centrală din Piața Mare (Unirii).   

Între anii 1925-1935, clădirea a fost concesionată societăţii Sapira, care era tutelată de către fosta Bancă Chrissoveloni, devenind provizoriu reşedinţa acestei societăţi. Banca Chrissoveloni a fost până în 1933, la căderea Bursei de pe Wall Street, una dintre cele mai puternice instituţii financiare din România, fiind construită de-a lungul a mai multe generaţii de familia Chrissoveloni.

 Palatul Odeon este un… “instantaneu” al “Bucureștiului de Aur”, clădirea fiind singura rămasă din vechile clădiri ale fostei administrații a bătrânului Abator. Palatul a renăscut sub un nou brand, care îi exprimă personalitatea: Imperial Glamour. Renovat integral, într-o manieră luxoasă, Palatul Odeon Imperial Glamour pune la dispoziția oaspeților săi trei saloane de evenimente, doua cafenele și o spațioasă terasă in aer liber.

Rezultatul unui proces în care pasiunea s-a întâlnit cu creativitatea pentru a compune un design de lux, Palatul rămâne tributar istoriei și culturii. Prin păstrarea unui mix de elemente decorative interbelice și a atmosferei autentice, locația oferă o experiență inedită  vizitatorilor săi.

Deținut și renovat de către Premier Group (care include și Premier Palace Spa Hotel), Palatul păstrează toată frumusețea și originalitatea unei clădiri monument arhitectural, integrandu-se însă perfect în peisajul contemporan al capitalei europene.

“Suntem încântați că putem să scriem încă o filă în istoria acestui loc vibrant, punând la dispoziția oaspeților noștri preparate care păstrează din savoarea meniurilor interbelice. Dorim sa creăm o atmosferă care să îi îmbie să revină de fiecare dată cu placere”, spune  domnul Marian Dumitru, owner-ul Premier Group.

Dacă te poartă paşii pe Splaiul Unirii în jos, spre Timpuri Noi şi ajungi pe vechea uliţă de odinioară, ce se numea „Livada cu duzi”, ți se va ivi în cale o frântură din călătoria spre vechiul și totodată noul București…

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s