“Food Revolution Day is everyday. Cook it, Share it, Live it”! :)

Pe 19 mai a fost marcat atât în țara noastră, cât și în întreaga lume, proiectul global Food Revolution Day, conceput de către celebrul Jamie Oliver. Proiect care iși propune educarea zi de zi pentru o alimentaţie sănătoasă şi introducerea lecţiilor de educaţie alimentară şi gătit ca disciplină obligatorie ȋn toate şcolile de pe glob. Sub motto-ul “Food Revolution Day is everyday. Cook it, Share it, Live it”!

Cel mai mare eveniment Food Revolution Day de până acum este dedicat conștientizarii consecintelor alimentației tip junk food asupra sănătății și obiceiurilor de consum, precum și a riscului obezității infantile în creștere alarmantă de la an la an.

Astfel, sâmbătă, 20 mai, la Grădina Verona din București au început evenimentele sub egida #RăsfăţulResturilor, despre Risipa alimentară & JunkFood”, tema globală a Food Revolution Day de anul acesta, evenimente care continuă și duminică, 21 mai.

De asemenea, tot în zilele menționate, părinţi și copii au învățat și vor învăța despre importanţa legumelor și fructelor ȋn alimentaţia zilnică, participând la concursuri tematice susţinute de partenerii evenimentului. Plus gătit împreună: copii, părinţi, profesori, bloggeri, chefi de renume şi voluntari Food Revolution din peste 10 orașe.

“Prin lansarea campaniei Scoala de Nutriție și Stil de Viață Sănătos în şcolile de stat dorim să implicăm aproximativ  8.500 de copii şi părinţi, acasă  și ȋn atelierele de gătit pe care le vom organiza ȋn urmatoarea perioadă. Cred cu tărie că educația multisenzorială, prin gusturi și arome, îi ajută pe părinți și copii să facă marea schimbare către o alimentație sănătoasă, către echilibru personal și armonie în familie”, spune Raluca Vasile, antrenor de gusturi si arome, consultant aromaterapie, Ambasador și coordonator al evenimentului Food Revolution Romania – campanie din cadrul celei iniţiată la nivel global de Jamie Oliver.

 

#RasfatulResturilor #NoJunk și #NuRisipeiAlimentare sunt hashtagurile campaniei Food Revolution 2017.

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s