Gară pentru UNA :). Gara japoneză folosită doar de o elevă

Japonia menține deschisă o gară feroviară scoasă din uz pentru un singur pasager. Respectiv o elevă de liceu pentru care trenul face doar două opriri în această stație:japan-station3_820_cctv-1 o dată când fata pleaca la cursuri și a doua oară când se întoarce.

Potrivit site-ului citylab.com, citat de Agerpres, de ani de zile, acest singur pasager așteaptă în gara Kami-Shirataki din insula nordică Hokkaido. Totul pare a fi o scenă desprinsă dintr-un film. Dar, potrivit CCTV News, povestea este reală și are la bază o decizie pe care Căile Ferate Japoneze – grupul care operează rețeaua feroviară a țării – a luat-o în urmă cu trei ani.

La acea vreme, numărul pasagerilor din stația Kami-Shirataki a scăzut semnificativ din cauza poziției sale izolate, iar serviciile de transport de marfa au încetat și ele. Căile Ferate din Japonia se pregăteau să închida gara pentru totdeauna, când au observat că aceasta înca era utilizată în fiecare zi de o elevă!

Astfel, au decis să păstreze gara deschisă pentru ea până la absolvirea cursurilor. Compania chiar a ajustat orarul trenului în conformitate cu programul fetei. Eleva, a carei identitate nu a fost dezvăluită, urmează să termine liceul în luna martie, moment în care gara va fi în cele din urma închisă.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s