Prințesa Leia a plecat într-o galaxie prea îndepărtată

În copilărie era șoarece de bibliotecă. Citea poezie și literatură clasică. Nu a terminat liceul: mama sa a vrut să joace alaturi de ea în musicalul Irene…

Carrie Fisher, actrița care a jucat rolul Prințesei Leia în seria Războiul Stelelor, a murit marți, 27 decembrie,  la vârsta de 60 de ani, în urma unui atac de cord. Nu mă pot obișnui cu ideea, deși nu pot spune că sunt un fan înfocat al actriței.  Dar acolo, undeva, într-un colț al minții, întotdeauna a stat gândul că Prințesa Leia e nemuritoare.

 

leiaCarrie Frances Fisher s-a născut pe 21 octombrie 1956.  Părinții săi au divorțat la doi ani după nașterea sa, după ce tatăl lui Carrie, Edie Fisher a avut o aventură cu una dintre cele mai bune prietene ale soției sale, Elizabeth Taylor, cu care s-a și însurat mai târziu.

Debutul pe marele ecran și l-a făcut în 1975, în filmul Shampoo, alături de Goldie Hawn, Warren Beatty și Julie Christie, dar abia doi ani mai târziu numele ei a dat marea lovitură cu Star Wars. Rolul Prințesei Leia Organa a făcut-o celebră. Faima a avut un preț: Fisher s-a luptat mare parte din viață cu drogurile, alcoolul, boli mintale și relații compromise. În 1983 Fisher s-a măritat cu artistul Paul Simon, dar căsnicia nu a durat decât un an. Ea a mai avut o relație, cu impresarul Bryan Lourd, relație din care a rezultat fiica sa, Billie.

În ultima parte a vieții a publicat patru nuvele și trei cărți de memorii, înainte să revină pe platourile de filmare ale francizei Star Wars, în 2015, pentru episodul 7: The Force Awakens. În memoriile sale – The Princess Diarist, publicate În 2016, Fisher povestește că a avut o aventură de 3 luni cu Harrison Ford pe platourile de filmare de la Star Wars. Ea avea pe atunci doar 19 ani, iar Ford era căsătorit cu Mary Marquardt.

***

Carrie Fisher a suferit un infarct, vineri, în timp ce se afla la bordul unui avion ce efectua o cursă pe ruta Londra-Los Angeles. Potrivit Los Angeles Times, pasagerii i-au administrat primul ajutor pentru că încetase să respire. Actrița a fost apoi preluată de o echipă de intervenție, apoi medicii au reușit să o stabilizeze, apoi…

“Cu profunda tristete Billie Lourd (fiica actriței) confirmă că iubita sa mamă Carrie Fisher a murit marți dimineața, la 08:55. A fost iubită de o lume întreagă și ii ne va lipsi mereu. Va mulțumim pentru gândurile și rugăciunile voastre”.

leia2

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s