Akeldama: Cum poate deveni textila metaforă

Recunosc că mi se pare cea mai tare (o exprimare banală, dar comercială), expoziție din ultimul timp.  Și mai recunosc că îmi pare rău că nu mi-a venit mie ideea. Dar, în fond și la urma urmei, important este că s-a „născut” un nou “tărâm”: cel al textilei sau al obiectelor cu trecut alterat. Transformate în vedete. Orice asemănare cu oamenii este pur întâmplătoare. Viva AKELDAMA!

textila1prima

Akeldama este pământul cumpărat de Iuda cu 30 de arginți, un pământ roditor pe care era o livadăăde maslini, ulterior devenită cimitir, este o metaforă a unui șir de evenimente care se succed în rău, pentru că au la bază un punct de pornire greșit: atunci când oamenii se vând între ei, se tradează.
Noua expoziție marca Eugene Al Pann are la bază o trădare frumoasă. Obiectele și materialele folosite sunt alterate, au destinația inițială schimbată. Lucruri care ar fi servit unui scop sunt deviate către o cu totul altă utilitate, una efemeră. Adică arta!
Piesele expuse sunt o selecție de obiecte și texturi adunate în ultimii patru ani, fără a avea alt scop decât de a invita spre un alt unghi de a vedea cotidianul.

La ArtXpert -Strada Armoniei nr. 1 (vis a vis de Biserica Silvestru), între 6 iulie și 13 iulie.

textila1textile

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s