#Cruise. On the sea vehicles*)

MSC Cruises remained loyal to legendary actress Sophia Loren: she named each new ship…

Acesta ca introducere :)…Unii le spun “vehicule pe mare” :), altii le spun “hoteluri plutitoare”. Oricum ar fi, sunt vase de croaziera. O gama variata de destinatii si itinerarii incepand cu incantatoarea Mare Mediterana si peisajele Europei de Nord, pana la insoritele plaje din Caraibe…

S

 

Aceasta inseamna spre exemplu MSC Cruises, care a ramas loiala actritei legendare Sophia Loren: ea a botezat fiecare nava noua, incepand cu MSC Lirica.
MSC Cruises (Mediterranean Shipping Company) este relativ o intrare noua pe piata croazierelor (partea de croaziere a companiei a fost formata in 1987), dar linia cu sediul in Geneva este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata internationala. MSC Cruises a fost creata cand Gianlucci Aponte, proprietarul firmei Mediterranean Shipping Company, a achizitionat Starlauro – o linie de croaziera cu un singur vas.
Din „seria” MSC, nava MSC Opera a fost lansată la apă în anul 2004.
Datorită programului Renaissance, în valoare de 200 milioane de Euro şi de care au beneficiat toate cele patru nave din Clasa Lirica, MSC Opera are, începând cu mai 2015, o lungime de aproximativ 275 metri şi 1071 de cabine (la capacitate maximă 2679 pasageri).
Nava italiană de croaziere a marcat in 2015 al treilea an consecutiv de operare a croazierelor cu îmbarcare şi debarcare din portul românesc de la Marea Neagră. Astfel, aproximativ 60 de pasageri români s-au îmbarcat pe MSC Opera pentru o croazieră de 14 nopţi cu un itinerariu de vis: Constanţa – Soci – Istanbul – Mykonos – Santorini – Kefalonia – Dubrovnik – Veneția – Bari – Atena (Pireu) – Constanţa. În 2015, croazierele din Constanța vor fi disponibile în iulie, august și septembrie, în trei variante de itinerariu și vor fi operate de această navă. Pasagerii au disponibile trei itinerarii, cel mai spectaculos fiind cel cu durata de 14 nopți. Croaziera de 9 nopți va avea itinerariul Constanța – Soci – Istanbul – Mykonos – Santorini – Kefalonia – Dubrovnik – Veneția, iar croaziera de 5 nopți va avea ruta Veneția – Bari – Atena – Constanța.
Multe din camerele Operei au balcoane private spaţioase, spaţiile publice sunt înfrumuseţate de pereţi din sticlă, care permit admirarea priveliştii fabuloase a oceanului.
Pentru cei aflați la bordul Opera croaziera mai poate însemna lăfăiala în jacuzzi ori piscinele de pe una dintre punţi, ori „degustarea” unui delicios expresso la una dintre multele cafenele de pe vas sau sa te rasfeti cu o specialitate italiana la barul cu inghetata. De asemenea, „turistul de croaziera” poate lua lecţii de limba italiana, poate sta la internet cafe, poate folosi spaţiile speciale Wi-Fi, dacă are copii îi poate duce la mini-golf, poate face exerciţii la clubul de sănătate, iar seara se poate răsfăţa cu o cină cu 7 feluri de mâncare, urmată de un spectacol impresionant la Teatrul de Operă de pe…Opera!
Desi nu multi sunt „fani” ai croazierelor – din motive de…aglomeratie (un vas de croaziera este un oras in sine), ori financiare, aceste hoteluri plutitoare continua sa isi perinde aproape prin lumea intreaga spaţiile confortabile, „ferestrele” cu privelişte panoramică, bucătaria fină şi multe altele…

CROAZIERAVAPORDSCN4078 CROAZIERADSCN0816

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s