Between chic and bohemian, let’s go Boho! :)

Creativitate, stil, eleganţă, feminitate, ba chiar putere, blugi vechi sau nu, iPod-ul pe shuffle, de ce nu stilleto…

Stilul boho chic îşi are rădăcinile în curentul hippie şi devine cu adevărat popular undeva în jurul anului 1960. Acest stil este de fapt o alăturare de elemente (de unde şi numele: boho vine de la bohemian=boem, iar chic vine de la eleganţa franţuzească). Astfel, se combină elemente boeme cu elemente elegante şi rezultă stilul boho chic.

BohoPrima11060283_10204676987394493_2132248336496108852_n Nu demult, cei de la Grand Combo au decis să deschidă terasa situată la etajul 2 din Baneasa Shopping City, invitând la escapadă din zbuciumul „balcanicului Paris” printr-o petrecere cu tematica boho-chic. Invitaţia a fost interesantă, cu atât mai mult cu cât „exprimările” boho, boho chic,  „fii boho”, bohemian, etc, etc, sunt pe val în ultimul timp.

Iniţiativa este nouă şi interesantă, iar tema nu este nouă, dar are toate „caracteristicile” pentru a fi reinventată la nesfârşit. Moda poate ajunge să fie confuză şi mereu ne este greu să ţinem pasul cu ea, însă  există anumite trenduri care au rezistat

Iniţiativa este nouă şi interesantă, iar tema nu este nouă, dar are toate „caracteristicile” pentru a fi reinventată la nesfârşit. Moda poate ajunge să fie confuză şi mereu ne este greu să ţinem pasul cu ea, însă  există anumite trenduri care au rezistat în faţa timpului…Occidentul este demult familiarizat cu acest curent, nu mai vorbim despre atmosfera boho-extravagantă de la la festivalurile de muzică precum faimosul Coachella.

. coachella_0               bOHOyOKOyokocsk-8690-0094-465x390

Stilul boho chic îşi are rădăcinile în curentul hippie şi devine cu adevărat popular undeva în jurul anului 1960. Acest stil este de fapt o alăturare de elemente (de unde şi numele: boho vine de la bohemian=boem, iar chic vine de la eleganţa franţuzească). Astfel, se combină elemente boeme cu elemente elegante şi rezultă stilul boho chic. Care, potrivit „defininiţiilor specialiste”  transmite libertate, creativitate, stil, eleganţă, feminitate, ba chiar putere. Elementele cheie ale stilului boho chic sunt culorile naturale, broderii, dantelă, macrameu, piele, mărgele, forme nestructurate, materiale uşoare, bijuterii din lemn, cardiganurile, măsuri mari, împletiturile în păr şi pălăriile.

Per total, se combină elemente diferite, texturi diferite „lege” în boho chic este suprapunerea. Criticii de modă spun că „deşi elementele pot fi extrem de chic, look-ul trebuie să arate efortless”. Mai aflăm că „reginele boho chic din lumea celebrităţilor sunt Sienna Miller şi Kate Moss, surorile Olsen…”.

Un peu nomade

Personal şi fără pricepere, doar cu feeling, o consider pe Yoko Ono ca fiind demna „reprezentantă” a acestui stil, de fapt o variantă minimalistă a stilului Boho (de remarcat că în anii ’70, Cher a fost imaginea acestei tendinţe).

Ce îţi trebuie pentru a fi boho: să fii casual, lejer, poate un pic hipster, (iată cum se amestecă stilurile), să ai haine flower-power, haine vintage-cool, haine chiar din „tradiţia” românească, „un peu nomade” ori „un peu gipsy” plus ce ţi se pare ţie a fi…boho şi gata! Nu îţi mai rămâne decât să fii chic. Şi, cu puţină exagerare, poartă tot ce nu se poartă. Din când în când scotoceşte prin…amintirile acestui stil.

bOHO11403456_42007

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s