Beach coffee: O cafelutză, vă rog!/Beach coffee: A coffee , please!

Cafea11539665_10204440081591996_2276127257981352715_nNu, nu este așa de ușor să rostești aceste cuvinte, când te gândești la “parcursul” …cafelutzei până în zilele noastre.
Printre altele, la început, arabii au făcut vin din boabele de cafea. Din acest motiv a fost inițial denumită ‘Qahwah’ (care înseamnă ‘vin’ în arabă). Băutura era servită în timpul ceremoniei religioase, fiind ulterior considerată un substitut al vinului, acolo unde alcoolul era interzis.
Cafeaua a fost folosită pentru prima dată pentru efectul său stimulent în mânăstirile Etiopiei de la începutul creștinismului, pentru diminuarea oboselii în timpul ceremoniilor religioase de lungă durată. Această proprietate stimulativă fusese considerată, în timpuri străvechi, generatoare a unui fel de extaz religios. Cafeaua a dobândit astfel o valoare mistică, asociată cu preoții și cu doctorii. În jurul ei au fost create mai multe legende, dintre care se remarcă două mai deosebite:
Una dintre acestea datează din jurul anului 1.400 și povestește despre un păstor yemenit, pe nume Khaldi, care a observat cum caprele sale deveneau neastâmpărate după ce mâncau niște fructe roșii care creșteau în tufișurile necunoscute de pe acele meleaguri. Khaldi a dus fructele la o mânăstire din apropiere, iar starețul le-a fiert în apă, obținând un lichid amar dar aromat, care alunga oboseala și somnolența.
Cealaltă legendă povestește despre un derviș musulman (călugăr musulman), condamnat de dușmani să rătăcească prin deșert și astfel să moară de foame. A auzit, însă, o voce care l-a îndemnat să mănânce fructele dintr-un arbore de cafea din apropiere. Dervișul a înmuiat fructele în apă și a băut apoi lichidul, reușind astfel să supraviețuiască. După ce s-a întors, a răspândit credința și rețeta acestei băuturi.
Continuă “story-ul”…

No, it is not so easy to utter these words, when you think about “over” … cafelutzei until today.
Among other things, the beginning, the Arabs did come from coffee beans. For this reason it was originally called ‘Qahwah’ (which means ‘come’ in Arabic). The drink was served during the religious ceremony and was later considered a substitute for wine, where alcohol was forbidden.
Coffee was first used for its stimulant effect in the monasteries of Ethiopia since the beginning of Christianity, to reduce fatigue during lengthy religious ceremonies. This property had been considered stimulating, in ancient times, generating a kind of religious ecstasy. Coffee has acquired a mystical value associated with priests and doctors.Around her were created many legends, among which worth mentioning two more special:
One of these dates back to around 1400 and tells of a Yemeni shepherd named Khaldi, who noticed his goats became restless after eating some red fruit that grows in bushes on those lands unknown. Khaldi brought fruit to a nearby monastery and the abbot boiled them in water, yielding a bitter but aromatic liquid that banish fatigue and somnolence.

The other legend tells of a Muslim dervish (a Muslim monk), condemned the enemies to wander through the desert and thus starve. He heard, however, a voice that urged him to eat fruit from a nearby coffee tree. Dervish fruit dipped in water and then drinking the liquid, managing to survive. After returning, to spread faith and this drink recipe.
Continue “the story” …

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s