Hotelul de lux din deşertul Mongoliei

desert-lotus-hotel-46-465x390Nu este la îndemâna tuturor
Se află în apropierea oraşului chinez Baotou, unde sunt extrase din mine peste jumătate din mineralele rare ale pămâ¢ntului.

Hotelul Desert Lotus are o poziţionare care nu este la îndemâna tuturor: la aproape o mie de kilometri de Beijing şi la mare distanţă de ocean.

Desert surfing, yoga, călărie pe cămile

Conform analiştilor, Mongolia se află într-un boom economic, pe fondul cererii ridicate de pe piaţa chineză, ceea ce a atras proiecte de lux cum ar fi hotelul Desert Lotus.

Ascuns printre dunele de nisip, uimitorul hotel nu are o fundaţie propriu-zisă, ci are la bază o platformă metalică plată, umplută cu nisip, care ajută întreaga construcţie să îşi menţină stabilitatea. Structura este realizată din „corturi” albe triunghiulare, dispuse circular, în forma unui lotus.

Hotelul face parte dintr-un complex de lux apreciat îndeosebi de turiştii chinezi, care pot face aici desert surfing, yoga, călărie pe cămile şi diverse alte activităţi cu specific mongolez. Specialiştii în domeniu spun că forma clădirii aduce aminte de comunitatea eco Arcostanti, care a promovat conceptul de arhitectură eco-friendly în anii 70.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s