Imaginaţia depăşeşte realitatea: Fotografa care îşi seduce publicul cu flori, femei şi scene uimitoare

10425173-1569055860047141-2621710408697575295-n-465x390Realitatea se imbina cu fantezia
Artista Alexia Sinclair din Australia a fost contactată în primăvara anului trecut de reprezentanţi ai Palatului Regal de la Stockholm, care i-au cerut permisiunea de a-i folosi una dintre imagini într-o expoziţie despre Regina Christina a Suediei.

Sinclair şi-a dat acordul însă, „la schimb”, a întrebat dacă ar putea să fotografieze una dintre prinţese. Casa regala a refuzat, însă i-a permis, totuşi să folosească Castelul Skokloster drept decor pentru o serie de imagini. Aşa s-a născut seria „A Frozen Tale”, care se petrece în castelul impecabil, datând din secolul al XVII-lea. În cadrul seriei, pentru care artista a folosit din plin photoshop-ul, scenele dramatice sunt surprinse într-o colecţie de imagini care aduce laolalta realitatea şi fantezia. “La ea chiar şi florile devin personaje”, notează critica.

Aceasta este doar una dintre „poveştile” artistei cu o imaginaţie absolut debordantă.

Reinventat cu eleganţă

Alexia Sinclair este o artistă australiană preocupată de arta fotografiei, licenţiată în arte frumoase. O artistă foarte premiată, stilul ei fiind extrem de original. Artista foloseşte o „narațiune vizuală” pentru a-şi seduce publicul, imagine reprezentând o sărbătoare a privirii, stilul ei fiind întunecat, baroc şi simbolic totodată. Potrivit specialiştilor şi nu numai, stilul ei prezintă subtile noțiuni contemporane de modă şi frumusete, redate prin intermediul unor metode digitale inovatoare, clasicul fiind reinventat cu eleganță.

Potrivit criticii, Sinclair „este un artist care merge cu măiestrie muchie de cuţit”. În timp ce evocatoarele ei imagini împodobesc muzeele ​​și figurează în colecții de artă importante, ea îşi transferă de multe ori aceste abilități și stilul inconfundabil în campanii extrem de lustruite pentru clienţi precum Harper s Bazaar și Canon Australia”.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s