Popas CREATIV la fabulosul conac Otetelişanu

Conac10743547_10203198306948406_1801885560_n“Popas la Conacul Otetelişanu” reprezintă o tabăra. O tabără de popas creativ!
Păstrând o strălucită tradiţie, Conacul Otetelişanu din Beneşti este un promotor al culturii şi gazdă pentru evenimente culturale de ţinută, în general. Iniţiativa “Popas la Conacul Otetelişanu” reprezintă a treia tabără de creaţie organizată în cadrul proiectului Contemporanii în România, cu scopul de a readuce în constiinţa publicului locuri miraculoase, a căror încărcătură culturală şi frumuseţe le fac pe deplin să merite preţuire.
Albă şi fabuloasă, pierdută printre stejarii care îngrădesc aleea ce curge spre biserică, casa boierilor Otetelişeni îşi păstrează cu poveştile şi istoriile, în amintirile din copilăria lui Petrache Poenaru, cel care avea să devină faimos în lume pentru meritul de a fi inventat stiloul, sau întunecată de zarva zilelor în care însuşi Tudor Vladimirescu trecea pe aici, în bubuit de flinte şi în ropotul zecilor de panduri călări, pentru a le tăia capetele jefuitorilor.
Popasul creativ de acum, prin componenţa grupului de artişti invitaţi, încearcă să iasă din tiparele obişnuite ale taberelor organizate în România. Astfel, limbajul plastic surprins în acest spaţiu va fi însoţit de conţinut scriitoricesc, fotografie şi imagine. Tabăra reuneşte patru pictori – Sorin Iosub, Marcel Lupşe, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu, a căror misune este de a capta pe pânze farmecul spaţiului şi lumina deosebită a zonei care adăposteşte de câteva secole Conacul Otetelişanu. Alături de aceştia, scriitorul Costion Nicolescu, artiştii multimedia Maria Grigorescu şi Mihail Alexandrescu vor “capta” în text şi imagini trăirile artiştilor pe parcursul celor 10 zile pe care le vor petrece în spaţiul conacului.
În prima parte a anului 2015, pe lângă expoziţia şi catalogul dedicat, în cadrul evenimentului de deschidere se va desfăşura premiera documentarului filmat.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s