Marilyn Monroe: Secret of the saucepan/Marilyn Monroe: secrete de la cratiţă

Aspiring actress famous author of cookbooks and collecting recipes.
Marilyn Monroe femininity has become a universal symbol, although the diva used to say: “I am such a failure as a woman … men expect so much from me because of the image you have made about me and what I me I did as a sex symbol. ” A woman actually fragile, sense of humor and some concerns … household. “A goddess in the kitchen. Or at least it can be deduced from a prescription written by hand actress” Marilyn Monroe note about the newspaper “The Daily Mail.” Written on a piece of letterhead paper an insurance company, Marilyn’s recipe is the revelation, being published in a volume of correspondence diva.
“Housewife” Marilyn preparing a stuffing for roast beef from a piece of bread soaked in water, five herbs, spices and nuts. Without eggs, broth, and especially “no garlic”. Shall also include, as noted details of Marilyn, “a handful of grated Parmesan cheese” – that roast beef to be “burned – oil-free”, plus parsley. The recipe dates from marriage to playwright Arthur Miller star. With him, Marilyn hoped he would be taken seriously as an actress, and not as a housekeeper. There are actually several recipes that lovely actress has noted her desire being to include them in a cookbook signed by her.

Celebra actriţă aspira să devină autoare de carte de bucate şi colecţiona reţete.
Feminitatea lui Marilyn Monroe a devenit un simbol universal, deşi diva obişnuia să spună: “Sunt aşa un eşec ca femeie… Bărbaţii aşteaptă atât de mult de la mine din cauza imaginii pe care şi-au făcut-o despre mine şi pe care eu mi-am făcut-o, ca sex-simbol”.

O femeie fragilă de fapt, cu simţul umorului şi cu unele preocupări… casnice. “O zeiţă în bucătărie. Sau, cel puţin, aşa putem deduce dintr-o reţetă scrisă chiar de mâna actriţei”, nota despre Marilyn Monroe publicaţia “The Daily Mail”. Scrisă pe o bucată de hârtie cu antetul unei companii de asigurări, reţeta lui Marilyn reprezintă revelaţie, fiind publicată într-un volum despre corespondenţa divei.

“Gospodina” Marilyn pregătea o umplutură pentru friptura de vită dintr-o bucată de pâine înmuiată în apă, cinci ierburi aromatice, condimente şi nuci. Fără ouă, supă de carne, şi mai ales “fără usturoi!”. Trebuia să mai conţină, conform detaliilor notate de Marilyn, “o mână de parmezan ras” – pentru ca friptura de vită să fie “perpelită – fără ulei”, plus pătrunjel. Reţeta datează din perioada căsniciei vedetei cu dramaturgul Arthur Miller. Alături de el, Marilyn a sperat că o să fie luată în serios ca actriţă şi, de ce nu, ca gospodină.

Există de fapt mai multe reţete culinare pe care încântătoarea actriţă le-a notat, dorinţa ei fiind aceea de a le cuprinde într-o carte de bucate semnată de ea.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s