Escape: Gândește liber, refuză conformismul

Un mesaj extrem de puternic: Gândește liber, exprimă-te liber prin veșmânt, exprimă dragostea de libertate și refuză conformismul!

Despre ce este vorba? Designerul Ellida Toma lansează ESCAPE. Prima colecție menswear ce cuprinde outfituri masculine urbane, ușor rebele, cu piese cool, fluide și libere, o colecție purtabilă ce pune accent  pe confort.

Cunoscută pentru abordarea conceptuală asupra modei prin îmbinarea de elemente geometrice, arhitecturale și inovatoare, Ellida Toma impresionează prin piesele vestimentare, realizate prin intervenții la nivel de tipar. O combinație între idee, formă, proporție, funcționalitate și calitate și transmit mesaje complexe prin multiple moduri de a fi purtate.

Important: Colecția inspirată de estetica și arta japoneză prin forme, volume și puritatea liniilor, și are la bază tema zbor – eliberare – libertate. 

Catchy: În colecție se regăsește preferința designerului pentru culori neutre – piese monocromatice, ce se concentrează pe negru auster și misterios. Totul fiind într-un all black a cărui monotonie e anulată de un joc complex al texturilor.

Viewpoint: Linia masculină este punctul de întâlnire între modern și nonconformist, fără a fi conceptuală sau a pierde din vedere aspectul funcțional. Colecția cuprinde outfituri masculine urbane, ușor rebele, cu piese cool, fluide și libere, este purtabilă și pune accent în mare parte pe confort“ – Ellida Toma (foto)

Must see: Piesele colecției sunt la limita dintre arhitectural și destructurat, un exercițiu geometric cu pliuri, drapaje, tăieturi asimetrice, layering sau suprapunerea straturilor. Accentele sunt evidente: accesorii metalice, fermoare și nasturi metalici aplicate pe un colaj de materiale: țesături din in, bumbac, denim, plasă.

Portret: Ellida Toma este doctorand în cadrul departamentului Modă – Design Vestimentar, Facultatea de Arte Decorative şi Design, Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, a absolvit Master Strategii de Modă şi Costum și este designer vestimentar, stilist, consultant de imagine și scenograf de costume. Realizează proiecte de teatru şi televiziune, expoziţii de costum în țară și străinătate în manifestări personale și de grup.

 

Leave a comment